Omgeving

Camping de Timp is een ideale uitgangspunt

De camping is een ideale uitgangspunt voor het maken van prachtige fiets-, wandel- en huifkartochten. Drenthe heeft een uitstekend fietspadennet van ca. 400 km.

Zuidlaren
Lekker een dagje uit in het altijd gezelige Zuidlaren, Zuidlaren is natuurlijk bekend om de Zuidlaardermarkt en het overal bekende beeld Berend Botje.

SPROOKJESHOF te Zuidlaren

Wees welkom bij Attraktiepark Sprookjeshof in Zuidlaren. Hier kan zowel jong als oud goed terecht voor speelplezier, feesten, schoolreizen, rondvaarten en nog veel meer!

Een bezoek aan het speelpark, het sprookjespark en de kinderboerderij is voor kinderen een belevenis en onvergetelijk.

Daarnaast is er ook voor de oudere ‘jeugd’ een amusementshal en casino, waar rustig eens een gokje gewaagd kan worden, bijvoorbeeld tijdens een spelletje roulette. (18+)

Molenmuseum de Wachter

Als u weer thuis bent van uw vakantie zegt U, hadden we maar even naar de Wachter gegaan toen we in Zuidlaren waren….

Het Nationaal Park de Drentse Aa

Het stroomdallandschap van het Nationaal Park de Drentse Aa vormt een schilderachtige afwisseling op het toch al zo gevarieerde Drentse landschap. Dolend door de bossen en langs hei vindt u de vennen en hunebedden die Drenthe zo eigen zijn. Ook is het mogelijk dat u bij uw omzwervingen over de hei plotseling oog in oog staat met een schaapsherder die zijn kudde weidt.

Kinderplezier:
Camping de Timp biedt veel vertier voor de kinderen, klik hier voor onze kinderactiviteiten, maar u kunt ook iets in de omgeving doen. Zoals: Sprookjeshof in Zuidlaren, Speelboerderij De Drentse koe in Ruinerwold, Kabouterland in Exloo, Wildlands in Emmen, Attractiepark Drouwenerzand op 20 autominuten van de camping, op 35 autominuten van de camping vind u ook nog Attractiepark Duinen Zathe en U kunt op een kleine 2 km van de camping heerlijk zwemmen in het subtropisch zwembad Aqualaren.